Esitykset

Esitykset

Turku Impro Festivaleilla on yhteensä 6 esitystä, joissa jokaisessa on eri sisältö. Tsekkaa showt alta!


 

Keskiviikkoshow – Läsnäolopakko ja Sic

Keskiviikko 15.5. 19-21

Turun ylioppilasteatteri, Läntinen rantakatu 23

Liput 15/10€

OSTA LIPUT TÄÄLTÄ!

Sic <3 Läsnäolopakko  – Lähituotettua improvisaatiota

Nämä kaksi ryhmää ovat fuusioituneet ja hioneet yhteistyönsä huippuun vain ja ainoastaan tätä esitystä varten! Kyseessä on esitys, jollaista kumpikaan ryhmä ei ole aikaisemmin tehnyt. Sic❤️Läsnis -showssa nähdään Sicin ja Läsniksen parhaita puolia yhteen nidottuna – ainakin siis juonellista tarinaa, enemmän ja vähemmän samaistuttavia hahmoja ja musikaalikohtauksia!

Tässä on kyseessä takuulla ekologinen, eettinen ja lämminhenkinen improvisoitu esitys täynnä hersyviä hetkiä, näyttäviä ryhmäkoreografioita sekä viihdyttävää improvisaation riemua!

Läsnäolopakko

“Eliii millasen biisin sä haluaisit kuulla just nyt?”

Läsnäolopakko on vuonna 2011 perustettu Turun ylioppilasteatterin oma improvisaatioryhmä, joka keskittyy erityisesti lyhyeen, musiikkipitoiseen improvisaatioon. Viime vuosien aikana Läsnis on esiintynyt mm. SuomiAreenassa ja Mitäs Mitäs Mitäs -vaihtoehtotaidefestivaaleilla, ja keväällä 2019 Läsnäolopakko esittää Turun ylioppilasteatterilla itse kehittämäänsä improvisoitua Läsnismusikaalia. Turussa Läsnäolopakon showt tunnetaan muun muassa jokavuotisen Taiteiden yön hersyvimmästä ja ylitsepursuavimmasta yleisöstä sekä ennakkoluulottomasta kokeilunhalusta itse luotujen improvisaatiotekniikoiden muodossa.

Improvisaatioryhmä Sic

Improvisaatioryhmä Sic on vuonna 2013 perustettu pitkään improvisaatioon erikoistunut turkulainen ryhmä, jonka improvisoiduista koko illan näytelmistä on nautittu Turussa jo vuosia. Sicin improvisaation ytimessä ovat hahmot, tarinat, suhteet ja arjen kohtaamisten koskettavat sekä naurettavat puolet. Ryhmä ottaa vaikutteita suomalaisen ja eurooppalaisen pitkän improvisaation perinteistä, kouluttautuen alan ammattilaisten johdolla. Sic järjestää myös Turussa improklubitoimintaa sekä avoimia improtreenejä kotiteatterissaan Teatteri Mundossa.


Torstaishow – Täpäräteatteri, Tohni & Teinilä

Torstai 16.5. 19-21

Turun ylioppilasteatteri, Läntinen rantakatu 23

Liput 15/10€

OSTA LIPUT TÄÄLTÄ!

Täpäräteatteri: Improvisoitu musikaali

Suomen musiikkiteatterinäyttämöiden kasvatit loihtivat moniäänisesti soivan, tanssiaskelien siivittämän, ja
taatusti ennennäkemättömän improvisoidun musikaalin! Yleisön ehdotusten pohjalta rakennetaan yllätyksellinen kokonaisuus, jota katsellessa naurulta, kyyneliltä ja korvamadoilta on vaikea välttyä.

Täpäräteatterin jäsenet ovat (sittemmin traagisesti lakkautetun) Lahden musiikkiteatterikoulutuksen kasvatteja. Osa on jatkanut kouluttautumista Teatterikorkeakoulussa, mutta jokaisen tie on vienyt näyttämöille ympäri Suomea. Tällä hetkellä täpäräläisiä voi nähdä mm. Kansallisteatterissa, Musiikkiteatteri NYT! -teatteriryhmässä, Lahden Kaupunginteatterissa, Kouvolan Teatterissa ja Helsingin Kaupunginteatterissa. Musikaalien kurinalaiseen maailmaan tottuneet esiintyjät pääsevät impronäyttämöllä tutkimaan, mitä syntyy, kun laulut, koreografiat ja dramaattiset juonenkäänteet vyöryvät esiin ilman ennakkosuunnittelua, tässä ja nyt. Vaaraa ja haasteita pelkäämättömän Täpäräteatterin vahvuuksiin lukeutuvat vertaansa vailla oleva lauluvoima ja väkevä näyttelijäntyö.

Tohni & Teinilä – Kuitenkin v*****aa kaikki!

Kuitenkin v*****aa kaikki on uuden uutukainen improklubi Tampereelta. Sen luojat, Koomikko Johanna Tohni ja näyttelijä Jenna Teinilä, ovat tavallista arkea eläviä, perheellisiä naisia, joiden elämässä tarpeeksi merkittävää jalustaa saa pienet asiat, jotka tuntuvat merkityksettömiltä, mutta todellisuudessa ovat maksimaalisen ärsyttäviä!!! Nyt näitä asioita kunnioittamaan ja esille tuomaan perustetun klubin myötä yleisö pääsee viihtymään ja iloitsemaan sekä nauramaan asioille, jotka todella ottaa aivoon! Tule ja kerro meille mikä Sinua v*****aa ja näe, kuinka improvisaation ammattilaiset muovaavat aiheestasi esityksen. Improvisoivana muusikkona esityksessä toimii Samuel Teini.


Perjantaishow – Korkeapaine & Suite Up

Perjantai 17.5. 19-21

Turun ylioppilasteatteri, Läntinen rantakatu 23

Liput 15/10€

OSTA LIPUT TÄÄLTÄ!

Korkeapaine – Jäähyväiset

Kyseessä on 45min mittainen pitkän narratiivisen impron formaatti, joka alkaa ja päättyy hautajaisiin. Vieraat jakavat muistopuheenvuoroja, joissa hekumoivat menetettyä suhdettaan vainajan kanssa. Kohtauksissa keskitytään ihmisten väliseen draamaan ja komiikka löydetään synkistä aiheista. Kehitimme kyseisen formaatin (sekä hioimme sen huippuunsa) viime joulukuussa Tampereen Ylioppilasteatterilla, jossa järjestimme ensimmäisen jäähyväiskeikkamme.

”On aika aloittaa ja aika lopettaa. On aika avata ovi, ja on aika sulkea se ovi. On aika kutoa ja aika päätellä, aika ottaa kondomi paketista ja aika tehdä raskaustesti. Lämpimästi tervetuloa Korkeapaineen sarjassaan toiselle jäähyväiskeikalle Turku Impro Festivaleille! Tämä ei johdu teistä, tämä johtuu meistä. On aika hiljaa kiittää ja kättä puristaa. Emme sano: älkää itkekö, sillä kaikki kyyneleet eivät ole pahasta.

Jo toisten jäähyväisten kunniaksi luvassa on ennen näkemätön esitysformaatti sekä aimo loraus naurua, jonka avulla voi kätevästi peitellä kyyneleensä.

Korkeapaine on tamperelainen improvisaatioryhmä, joka tekee improa monesta näkökulmasta – vaihdellen
keveästä viihdeshowsta draamalliseen kokoilllan näytelmään. Esitykset naurattavat, liikuttavat ja ovat
livemusiikilla höystettyjä.

Suite Up – Yhteys

Suite Up, eli Suomen improvisaatioteatterit ry:n All Stars- improvisoijista koottu ensemble, tuo lavalle räiskyvän energisen esityksen, jossa impro-osaaminen läpi Suomen nähdään yhtä aikaa lavalla. Suite Up kokoonpano esiintyy vain muutaman kerran vuodessa, ja onkin todella innoissaan siitä, että pääsee jakamaan lavan keskenään ja tämän ainutkertaisen esityksen yleisön kanssa!

Tällä kertaa Suite Up tuo lavalle esityksen nimeltä Yhteys. Tämä kokonaisuus syntyy kohtauksista, joiden inspiraatio nousee aina edellisen kohtauksen jostakin pienestä ykistyiskohdasta. Seuraava kohtaus alkaa tällä inspiraationsiemenellä, josta se kasvaa improvisoijien toimesta kiinnostavaksi tarinaksi – kunnes on taas seuraavan kohtauksen vuoro. Tule mukaan nauttimaan ammattitaitoisen ryhmän riemukkaasta esityksestä, jossa seilataan yllättävyyden, koskettavuuden ja hauskuuden ristiaallokossa!

Tammikuussa 2017 perustetun Suomen Improvisaatioteatterit ry:n tarkoituksena on tukea ja edistää jäsentensä edustaman improvisaatioteatteritoiminnan yleisiä ja taiteellisia edellytyksiä, edistää jäsentensä ja yleisön välistä vuorovaikutusta sekä lisätä alan tunnettavuutta. Suitessa tähän mennessä vaikuttaneet teatterit: Stella Polaris, Snorkkeli, Lentävän Poron teatteri, Kuje ja Suomen Impro-opisto. Suiten esiiintyjäkaartissa nähdään sen jäsenteattereiden improvisoijia. Suite Up-esitykset ovat ainutkertaisia improvisaation ilotulituksia, joissa suomalaiset improammattilaiset kokoontuvat yhteen ja tuovat samalla lavalle monia eri tyylejä sulassa sovussa ilahduttamaan yleisöä.


Lauantaishow – Poppycock & Crocodile Paws

Saturday 18.5. 18-20

Turun ylioppilasteatteri, Läntinen rantakatu 23

Tickets 15/10€

TICKETS SOLD HERE!

Show is in English!

Poppycock – Proper nonsense

Four friends, together on stage, unrestricted by format, and guided only by their instincts. This structureless improv show follows patterns, themes, and internal inspirations, combining scenes and elements of gameplay together seamlessly with strong characters and interesting relationships. This show can be hilarious, heartwarming, and possibly horrifying as well. Our show starts out with a simple suggestion or theme and then branches out into the unknown. The result is a fast, witty and undeniably funny experience.

Poppycock is Trent Pancy, Tuure Pitkänen, Boris Kashentsev and Ulla Oksanen; 4 improvisers based in Tampere who have played together for over 6 years. While they all come from different cultural and professional backgrounds, they are tied together by their love of being playful, fast, and bold on stage. The members of Poppycock have extensive experience from performing improv both in Finland and at international festivals. Free form improvisation is the bread and butter of Poppycock, and it inspires them to let their collective imagination run wild. Poppycock performances are a testament to what can happen when friends get together to act like fools.

Crocodile Paws – Fly With Me

Two years ago, these two improvisors traveled across oceans and met by chance. It was love at first sight, except that Sara is from the United States and Kaisa is from Finland. What to do? Well, that is a long story, but I will tell you this, their wedding was a delight. Needless to say, they are thrilled to be able to create and perform together and to share their duo show with you all.

Please join us for a narrative journey inspired by a single audience suggestion as we build characters and a world full of wonder and awe. Weaving a story that ties places, people and moments together. Come share this unique experience with us as we hit the stage at the Turku Impro Festival!


Late Night Show – Stella Polaris

Lauantai 18.5. 21-23

Turun ylioppilasteatteri, Läntinen rantakatu 23

Liput 20/15€

LOPPUUNMYYTY!

Stella Polaris – Turku Noir

Stella Polaris tuo Turkuun suositun pohjoismaista nykydekkaria edustavan improvisoidun esityksensä. Turku noir -esityksessä pääosassa on Turku, jossa kaikki vaikuttaa normaalilta, mutta pinnan alla kytee pahuus.

Esiintyjät: Miiko Toiviainen, Annika Poijärvi, Antti Laukkarinen ja Elina Stirkkinen

Muusikko: Hannu Risku

Valot: June Horton-White

Stella Polaris on Suomen tunnetuin improvisaatioteatteri, joka on tarjonnut sykähdyttäviä teatterikokemuksia suomalaisille jo vuodesta 1990 lähtien.


Sunnuntaishow – Improa! & Kaksi Pitkää Miestä

Sunnuntaina 19.5. 15-17

Turun ylioppilasteatteri, Läntinen rantakatu 23

Liput 15/10€

OSTA LIPUT TÄÄLTÄ!

Improa! – Naisten huone!

Improa! -oopperaryhmän Naisten huone! -illassa heittäydytään häpeän tuolle puolen mitä hulvattomimpiin
tilanteisiin. Esiintyjinä ovat improsopraanot Jenni Lättilä ja Mia Heikkinen sekä pianisti, multi-improvisoija Mikko Helenius.

Illan ohjailijana toimii Juulia Tapola.

Impro-ooppera ”Naisten huone” etenee rennolla meiningillä ja tabuja kaihtamatta. Esitys soveltaa vauhdikkaasti niin oopperan kuin impronkin keinoja ja sopii kaikille ennakkoluulottomille musiikkiteatterin ystäville.

Improa! -oopperaryhmä on perustettu vuonna 2005 Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolla opiskelleiden opiskelutovereiden toimesta. Ryhmä on esiintynyt esimerkiksi teatteri Avoimissa ovissa ja Kapsäkissä, Pitskun kulttuurikirkossa ja Tuusulan taiteiden yössä. Vuodesta 2015 alkaen ryhmä on esittänyt Naisten huone! – nimistä esitystä, jossa heittäydytään häpeän tuolle puolen mitä hulvattomimpiin tilanteisiin, joiden käänteet, henkilöt ja musiikkityylin yleisö saa päättää.

Kaksi Pitkää Miestä – Improvisoitu musiikkishow

Iiro Ollilan ja Hannu Riskun hyvä- ja pahamaineinen musaimproduo lempii soittimiaan, raastaa äänihuuliaan, hellii kuulijoitaan ja kiusaa molempia aivolohkojaan ihmeellisessä esityksessä, jossa mikään ei ole mahdollista ja kaikki on mahdotonta! Improa sydämestä.

Kaksi Pitkää Miestä on Iiro Ollilan ja Hannu Riskun kehuttu musaimprobändi, jonka laulut syntyvät yleisön
ehdotuksista livenä lavalla. Luvassa on musiikkia tangosta bluesiin, funkista punkkiin, räppibättlestä oopperaan ja jazzista joikhuun. Mitä seuraavaksi, sen saa yleisö päättää. Ollila ja Risku halusivat perustaa unen logiikalla toimivan improduon eli improvisaatioon pohjaavan tyylisuunnista vapaan bändin. Nyt-hetkeen uppoaminen yhdistettynä molempien upporikkaaseen ja pohjattomaan musiikilliseen osaamiseen saavat aikaan ihmeellisen hengähdyshetken.