Turku Impro Festival

 

Turku Impro Festival on neljättä kertaa vuonna 2019 järjestettävä improvisaatioteatterifestivaali. Tavoitteenamme on tuoda esiin suomalaisia improvisaation ja improvisaatioteatterin ammattilaisia sekä lisätä soppaan vaikutteita ulkomaiden improvisaatiotyyleistä. Vuonna 2018 festaria tekemässä oli yli 50 improvisaation ammattilaista tuotannossa, esiintymässä sekä koluttamassa!

Festivaali toteutetaan yhteistyössä Turun Kaupungin, Turun Ylioppilasteatterin,  TurkuImpro ry:n sekä Suomen Improvisaatioteatterit ry:n kanssa. Mukana meiningissä myös improvisaatioryhmät Läsnäolopakko ja Sic.

Festivaali tarjoilee improvisaatiota monipuolisesti: Teatterista kiinnostuneille sekä ammattilaisille on teatteri-improvisaatioon keskittyviä työpajoja. Itseilmaisusta, uskaltamisesta ja esiintymistaidoista kiinnostuneille löytyy myös omat työpajansa. Esityksistä löytyy mm. jännitystä, draamaa, komediaa, musikaalia, show-improa, tarinoita sekä roppakaupalla naurua!

Mitä  improvisaatio on?

Improvisaatioteatteri on hetken taidetta. Kaikki mitä lavalla tapahtuu, syntyy hetkessä yleisön antamien ehdotusten perusteella. Jokainen esitys on ensi-ilta, eikä kahta samanlaista esitystä nähdä koskaan. Lavalla nähtävät improvisaattorit heittäytyvät tyhjän päälle turvanaan vain toisensa!

Improvisaatiotaidot hyödyttävät teatterin tekemisen lisäksi jokapäiväistä elämää! Ydinajatuksina improvisaatiossa ovat hyväksyminen, uskaltaminen, avoimuus, joustavuus sekä positiivisuus. Harjoittamalla improvisaatiotaitoja kykenet toimimaan tehokkaammin yllättävissä tilanteissa, etkä mene lukkoon haasteiden edessä.

Turku Impro Festival on improvisaation juhla, johon olet tervetullut!